Home Informatie Jeugd Senioren Agenda Uitslagen Links Toernooien Spaargaren Schoolteams PST Ouder-jeugdSimultaanRond Swolle Contact

Simultaanvoorstelling 2016  :

Maandagavond 29 augustus werd officieel het schaakseizoen geopend. Op deze avond kwamen maar liefst 18 schakers op af. Zij namen allen deel aan de traditionele simultaan, welke door deze opkomst alleen al als succesvol kon worden genoemd.

Om even na 20:00 uur opent voorzitter Hans Spoelstra de avond en gaat het schaakseizoen officieel van start met de simultaan. Deze simultaan werd gegeven door de clubkampioen van het vorig jaar: Johan Redeker. Johan begint deze avond voortvarend en schaakt lekker door maar iedereen houdt lang stand. Het is een lastige opgave om 18 schakers, meeste zijn toch bekende clubgenoten, van je af te houden. Soms incasseer je als simultaangever een remise om niet te moe te worden of om de wandeling langs de borden iets korter te maken.

Een serie winstpartijen kan soms ineens onderbroken worden door een verliespartij, maar ook die verloren partijen zijn soms ingecalculeerd. Zo scoort Johan in het begin 3 remises tegen sterke opponenten, maar dan volgt er 6 X winst op rij. Om 22:15 uur zijn er pas 9 van de 18 klaar. Laki Papoudis is de eerste die zijn partij in winst weet om te zetten, ook Hans Spoelstra zet de partij naar zijn hand.
Er vallen nog 2 remises en 4 winstpartijen voor Johan, dan is alleen Jan Rekveldt nog bezig. Het duurt even, maar dan deelt Jan het finale tikje uit en Johan heeft er een zware avond op zitten. Vorig jaar schaakte Johan tegen 12 schakers. De tegenstand was in aantal dus al toegenomen (+6) en dat maakt het voor de simultaangever alleen maar lastiger. Eindscore werd 12,5 punt uit 18 partijen; een toch nog mooie 69,44%. Simultaanvoorstelling 2016 
Johan, gefeliciteerd.
Bestuur:

Voorzitter:
dhr. B. (Barend) Kamphuis
barendkamphuis@cs.com

Secretaris/ledenadministrateur:
dhr. W. (Wil) Kronemeijer
w.e.kronemeijer@wxs.nl

Penningmeester:
dhr. B. (Berd) Ekkelboom
b_ekkelboom@zonnet.nl

Interne competitieleider:
dhr. H.C. (Hans) Spoelstra
hanscspoelstra@hotmail.com
tel: 06 - 250 46 144

Teamleider O&O1 / Jeugdco÷rdinator / Voorzitter Toernooi Commissie:
dhr. Jan Kleijer
oefeningenontspanning@hotmail.com
tel: 06 28 124 079

Jeugdleider:
Jarno Visscher
kmatheus@home.nl